5 Haziran 2012 Salı

Lida ve alerji nedir?


Lida ve alerji nedir? Başlığı ile anlayabileceğiniz gibi sizlere bugün alerjiler hakkında bilgiler vereceğiz. Alerjinin tedavisi için, tanımının ve nedenlerinin tam olarak tespiti şarttır. Alerji, günlük yaşamda farklı kişiler için zararsız bir maddenin, bireyin genetik olarak sahip olduğu duyarlık nedeniyle gösterdiği aşırı reaksiyon durumu olarak nitelendirilebilir. Çevrenizdeki kişilerin, sizin alerji gösterdiğiniz maddelere karşıalerjik reaksiyon ve tepki vermemeleri normaldir. Sizde olan bir alerjik durumun başkalarında yaygın olarak görünmesinin beklenmesi yanlış olur.
alerjiSahip olunan bağışıklık sistemi, insanların zararlı etkenlerden korunmalarına karşı bir savunma hattı oluşturur. Oluşan savunma hattı vücudun ürettiği antikorların oluşması sayesinde meydana gelir. Antikorların vücut üzerindeki görevi, zararlı maddeleri, bakterileri ve virüslere karşı vücut yapısını korumaktadır. Bu savunmanın normal olarak vücudumuza yararlı olduğu gerçeği askıya alınamaz. Lakin bazı kişilerde bu savunma sistemi zararsız olan maddelere karşı aşırı derecede tepki verebilmektedir. Bu durumlara genel olarak aşırı duyarlılık ya da sizinde bildiğiniz gibi alerji adını verilmektedir. Alerjik durumların vücut içerisinde oluşmasına sebep olan antijene de alerjen ismi verilmiştir. Alerjik durumlar sadece tek boyutlu değil, çeşitli ve farklı nedenler sonucunda oluşabilmektedir. Ayrıca vücudumuzda sadece belirli bir noktada değil, çeşitli bölgelerinde yaygın olarak görülmeleri mümkündür. Ayrıca şiddet seviyeleri belirli bir orantıda sabit olmayıp, şiddeti hafif ve ağır düzeylerde olabilecek şekilde değişebilir. İnsanların sahip olduğu savunma yani bağışıklık sistemi çok iyi bir hafızaya sahiptir. Doğumdan itibaren savunma sistemimiz zararlı maddeleri öğrenmeye başlar ve onlara karşı ne gibi tedbirler uygulaması gerektiğini belirler. Bunu büyüme evresi ile birlikte geliştirmeye de devam eder. Bu geliştirme süreci içerisinde, zararlı ve yabancı maddelere karşı antikor üretimi gerçekleştirir. Her an oluşabilecek saldırılara karşı içimizde bir hazır ordu bulundurur. Savaşın başlaması ile faaliyete geçerek gerekli üretimlerin ve çatışmaların meydana getirilmesini sağlar. Önceden öğrenilmiş olan antijenin vücut içerisinde görülmesi durumunda önceden hazırlanılmış olan savunma sistemi faaliyete geçerek hemen kendisine karşı cevap verilir. Örnek olarak polenlere karşı alerjisi olan bir kişinin her yıl belirli aralıklarla oluşan polenlere karşı aşırı derecede reaksiyon vermesi beklenebilecek durumdur.
Lida ve alerji nedir? Başlığımızda ayrıca belirtmek isteriz ki, lidanın içeriğindeki bitkilere karşı alerjisi olan kişilerin lida kullanmalarını tavsiye etmemekteyiz. Normalde zararsız olan bitkilere karşı vücudunuzun göstereceği alerjik reaksiyon beklenilmeyen yan etkilerin oluşmasına neden olabilir. Bu tamamiyle vücudunuzun lida içerisinde bulunan bitkilere karşı göstermiş olduğu alerjik tepkiden kaynaklıdır. Yoksa lidanın herhangi bir yan etkisi ya da zararı bulunmamaktadır. Bundan dolayıdır ki, lida kullanmaya başlamadan evvel, içeriğini incelemeniz gereklidir. Lida ve alerji nedir? Konulu başlığımız sayesinde biraz daha sizleri bilinçlendirdiğimizi umuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder