5 Haziran 2012 Salı

Lida ve sarımsağın sağlığa faydaları


Lida ve sarımsağın sağlığa faydaları konumuz içerisinde siz değerli ziyaretçilerimize sarımsağın sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu anlatacağız. Bu bitki sağlığını korumak isteyenler tarafından düzenli olarak tüketilmektedir. Eski çağlarda Mısır’da firavun öldükten sonra eşyaları da onun ile beraber gömülürdü. Bu gömülen eşyaların arasında sarımsak da yer alırdı. Sadece kolayca çürüyecek olansarımsak bitkisi değil, onu temsil eden heykel ve benzeri eşyalarda tabutun içerisine yerleştirilirdi. Bunu neden yaptıklarına gelince, Mısırlılar sarımsağın sağlık üzerindeki etkisini çok iyi biliyorlardı ve bundan dolayıdır ki, krallarının ruhlarını da güvence altına almak istiyorlardı.
sarımsakEski mısır papirüsleri incelendiğinde 22 çeşitli sarımsak tarifi yapıldığı ve bunun böcek ısırıklarında, tümörlerde ve diğer hastalıkların tedavilerinde kullanıldıkları görülmüştür. Sarmısağın sağlık açısından etkili gücünü sadece bulan Mısırlılar değildir. Mısırlılara ek olarak Yunanlılar, Romalılar, ve Vikinglerde sarımsağın sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu kanıtlayan bilgiler vermişlerdir. Son olarak 1858 yılında Louis Pasteur sarımsağın antiseptik olarak kullanmaya onun anti-bakteriyel bir etkiye sahip olduğunu keşfetmiştir. Ayrıca ikinci dünya savaşında yaraların üzerine uygularak, yaraların mikrop kapmasını önlemek ve kangreni kesmek için kullanılmaktaydı. Tıbbın bir nimeti olan sarımsak günümüzde bir çok uzmanın dikkatini çeken besindir. Lida zayıflama hapı kullanırken düzenli olarak sarımsak tüketiminde bulunmanız sağlıklı bireyler olabilmeniz açısından yararlı olacaktır. Çünkü bireylerin kendilerinin sağlıklarını düşünmeleri için kullandıkları lida ve onun yanında sarımsak kişilerde kilo verimi oluşturan lidayı destekleyecek sarımsak sayesinde kişilerin daha iyi sonuç almalarını sağlayacaktır. Buna delil olarak 1990 yılında Dünya genelinde yapılan sarımsak ve sarımsak içeriklerinin sağlık için anlamı üzerine kongreler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yapılan araştırmalar neticesinde düzenli olarak sarımsak tüketiminin Kanser ve diğer hastalıkların yakalanma riskini azaltmaktadır. Ayrıca sarımsağın kolesterol üzerindeki etkilerinin olumlu olduğu görülmüştür. Ayrıca 32 kişi üzerinde yapılan ve 3 ay süren deney sonucunda kolesterol seviyesinde yükseklik bulunan kişilerde normal seviyeye geldiği gözlemlenmiştir. Bu sarımsağın kolesterol seviyesinin normale döndürme üzerindeki etkisini göstermiştir. Kişilerde kilo verimininde kolesterol seviyesini kontrol altında tutmasını sağlayacağından lida zayıflama hapı kullanmanın kişilere kilo verme konusunda yardımcı olabileceği düşünüldüğünde, lidanın kolesterol seviyesinin kontrolünde kişilere yardımcı olabileceği düşünülebilmektedir.
Lida ve sarımsağın sağlığa faydaları başlıklı yazımızda sarımsağın kişiler üzerindeki faydalarına ek olarak, lida zayıflama hapının kolesterol seviyesini düzenlemede nasıl yardımcı olabileceğine değinmiş olduk.

0 yorum:

Yorum Gönder