5 Haziran 2012 Salı

Lida zayıflama hapı ve antepfıstığı faydaları


ida zayıflama hapı ve antep fıstığı faydaları hakkında antepfıstığının vücut içerisinde sahip olduğu yararların bir kısmına değineceğiz. Ayrıca antepfıstığını sizlere tanıtmayı hedefliyoruz. Herkesin çerez olarak tükettiği antepfıstığı meyve olarak nasıl bir bitkiymiş, hep beraber tanıma imkanı bulalım. Kişilerin dillerinde yanlış olarak kalmış olan şamfıstığı tabiri ile bilinen ve sonbaharda meyvelerini veren antepfıstığı ağacı, sakızağacıgiller’dendir. Ana yurdu Ortadoğu’dur. Anayurdu Ortadoğu olmasına rağmen, Akdeniz havzası olan Türkiye, İran, Irak, Suriye sonradan yetiştirilmek üzere götürüldüğü Hindistan ve ek olarak Meksika’da da yetiştirilmektedir.
antep fıstığıTürkiye’de, ilk başta Gaziantep, Şanlı urfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır ile Siirt illerinde yetiştirilmektedir. Antepfıstığının boyu kısadır. Yaprakları beş yaprakçıktan oluşmaktadır. Ayrıca yapraklarının rengi yeşildir. Ve üzerinde açan çiçekleri salkımlar şeklindedir. Bu çiçekler olgunlaşmaya başladığında, 2-2.5 cs uzunluğa sahip, bunun içinde sert kabuklara sahip olan ve bunların içinde de yeşil ya da sarı renklerde içe sahip olan meyveler verir. Yeşil renklilerinin daha tatlı oldukları bilinmektedir. Fıstığın sahip olduğu sert kabuk, ateşte kavrulduğunda ya da dışarıdan sert bir müdahele ile vurulduğu takdirde çatlar. Elle zorlanarak ortadan ikiye açılabilmektedir. Günümüzde antep fıstığı çerez olarak çok tüketildiğinden dolayı, şekercilik, pastacılık, kuruyemişcilik ve tatlıcılıkta sıklıkla kullanılmaktadır.
Antepfıstığı faydaları
  1. Antepfıstığından elde edilen taze şuruplar balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Bronşit rahatsızlıklarının tedavisinde de yardımcı etkide rol oynarlar. Bunu hazırlamak için, fıstık içlerini bir havan içerisinde bir miktar su koyarak ezmeniz gerekir. Daha sonra içerisine bir miktar şeker ile su koyarak kaynatıp, hazırladığınız şuruptan içebilirsiniz.
  2. Şeker hastalarına yardımcı etkiye sahip olan antepfıstığı, ince bağırsak içerisinde glikoz emilinini azaltarak kan şekerinin yükselmesini engelleyici özelliğe sahiptir. Bu özelliğinden dolayı, şeker hastalarına düzenli olarak antepfıstığı tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
  3. Ayrıca antepfıstığının sahip olduğu doymamış yağ oranı ile kan şekerinin yükselme rizkosunu engeller.
  4. İçerisinde kolesterol bulunadığı gibi, kolesterol seviyesinin düşürülmesine yardımcı etkisi bulunur.
  5. Antepfıstığının cinsel gücü artırıcı özellikleride bulunmaktadır.
Lida zayıflama hapı ve antepfıstığı faydaları konumuzda, antepfıstığını siz ziyaretçilerimize tanıtarak, antepfıstığı tüketimi yapabileceklerini önermekteyiz. Ayrıca aşırı kilolar sebebiyle oluşan diyabet sorunlarını ortadan kaldırabilmenin yardımcısı konumunda olan lida zayıflama hapı ve antepfıstığı bu konuda sizlerin hem kolesterol hem de kan şekeri düzeylerinin korunmasına yardımcı olurlar.

0 yorum:

Yorum Gönder