5 Haziran 2012 Salı

Sporun vücuda sağladığı yararlar


Neredeyse herkes vücut için hareket etmenin yararını bilmekte fakat herhangi bir spor programı sağlamamaktadır. sporAncak sporun vücuda sağladığı yararları başka bir şeylerle sağlamak mümkün değildir. Bu nedenle spor yapmalı ve sporun yararlarından faydalanmalıyız. Spor beyine pompalanan yüksek düzeyli oksijenli kan beyin faaliyetelrini arttırarak gelişimini sağlar.  Aynı zamanda beyin üzerinde etkilerinde dikkat ve konsantrasyonda gelişime yarar sağlar ve yaşlılarda unutkanlık hastalığını yüksek derecede azaltır. Spor süresince salgılanan proteinlerden ortaya çıkan endorfin beyin içinde ortaya çıkan ruhsal bozuklukların düzelmesinde büyük yarar sağlamaktadır.
Spor sonrasında açığa çıkan serotonin hormonu psikolojik gerginliği azaltır ve kişinin kendini daha mutlu hissetmesini sağlar. Bu hormonun depresyon, migren, obezite gibi vücut rahatsızlıklarında azaltma etkisi büyüktür. Spor cilt ve saç derisinde pomplanan kan miktarını da arttırmaktadır.  Spor sayesinde beslenen ve hücre yenilenmesi sağlanan cilt çok dahasağlıklı ve doğal bir görünüme sahip olur. Spor anında terlemek gözeneklerdeki tıkanıklıkları gidermenin en doğal yoludur. Vücudun ihtiyaç duyduğu yoğun ihtiyaç duymuş olduğu yoğun oksijenin kana geçebilme kabiliyeti artmaktadır.
Spor yaparak doğru ve yeterli bir solunum sağlandığından nefes darlığı ve solunum sıkıntısı karşı yeterli koruma sağlanır. Aynı zamanda kaslara, beyne ve tüm organlara yeterli oksijen taşınarak hücre yenilenmesi sağlanır. Gördüğümüz kadarıyla sporun vücuda sağladığı yararlar ve etkiler oldukça fazladır. Eğer sağlıklı bir bünyeye sahip olmak istiyorsanız mutlaka spor yapmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder