13 Ekim 2012 Cumartesi

5 Faktör Diyeti

5 faktör diyeti bayanlar için alternatif diyet seçeneklerinden biri olmakla birlikte isminde kullanılan 5 üzerinden gidilerek adını bu rakamdan almıştır. 5 faktör diyetinde 5 öğün bulunmakta ve öğünler yapılan her bir yemek 5 dakikada hazırlanmak. Aynı zaman diyet 5 günde tamamlanmakta olup hafta bir günü aşırı olmamak şartıyla diyetsiz geçirebiliyor ve istediğiniz yiyecekleri yiyebiliyorsunuz. 5 faktör diyetinin diğer önemli noktalarından biri ise her biri 5 er dakikadan oluşan egzersiz programları ile diyet listesini destekleyen zayıflama programlarıdır.

Rihanna Diyeti - 5 Faktör
Ünlü şarkıcı Rihanna'nında yapmış olduğu diyet programı olan 5 faktör diyeti toplam 5 hafta boyunca süren ve haftada 5 gün 5 er dakikadan oluşan egzersizlerden oluşan programın diyet listesinde ise Az yağlı, kaliteli protein, Düşük GI karbonhidrat, Fiber, sağlıklı yağ, Şekersiz içecek bulunuyor.

5 Faktör Diyeti Diyet Listesi
Kahvaltı
Tahıllar, lifler, yumurta, taze meyve, beyaz peynir ve yoğurt tüketilebilir.

Ara öğün: 
Sarısı çok az, beyazı ise fazla hazırlanmış omlet, elma, tarçın gibi zenginleştirilmiş tahıl gevreği tüketilebilir.

Öğlen:
Yoğurtlu yulaf ezmesi yanında salata, esmer ekmekle hazırlanmış sandviçler, pizza ya da pilav tüketilebilir.

Ara öğün:
Çorbalar ve salatalar

Akşam:
Tavuk, kırmızı et, sebze, pirinç, patates, brokoli, ıspanak ve karnabahar gibi sebzelerden hazırlanmış yemekler tüketilebilir.

Hollywood'u sallayan ve uzun süre tartışmalarada sahne olan 5 faktör diyeti kimi kesimler açısından kandırmaca olarak görülürken, Rihanna vb. ünlü isimlerin bu diyetle kilo verdiğini söylemesiyle geçerliliğini kanıtlamıştır. 5 faktör diyetinde 5 öğün alınması ve 5 gün boyunca spor yapılması sağlık açısındanda oldukça iyi olduğu için zayıflama sonrası verilen kiloları geri alma problemi yaşanmıyor.

5 Faktör Diyeti Egzersizleri
5 Faktör diyetiyle birlikte uygulanacak sporlarda yine 5 adet seçim yapışmış. Buna göre 5 faktör diyetinde uygulanması istenen spor hareketleri;
1-İp Atlama
2-Kardiyo
3-Ağırlık Kaldırma
4-Bacak Hareketleri
5-Mekik

Sizde 5 faktör diyetiyle 5 haftada hızlı bir şekilde sağlıklı olarak kilo vermek istiyorsanız diyet listesini not alıp uygulamalı ve beraberinde spor hareketlerinide yapmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder